schooltrajecten

schoolcursussen

Het leiden van een vrijeschool

Het leiden van een school is een vak. En het leiden van een vrijeschool is een vak apart. Naast de gewone managementvaardigheden en persoonlijke leiderschapsstijlen die je hebt ontwikkeld, helpt het als je de specifieke uitgangspunten van de vrijeschool kan incorpereren in het leiding geven. Het is geen eenvoudige aanvulling; het vraagt een doorleefde wijze van handelen vanuit de achtergronden. Als leidinggevende heb je te maken met de maatschappelijke wereld en haar ontwikkelingen en met de schoolwereld en haar eigenschappen.

In deze cursus maak je kennis met de specifieke vraagstukken bij het leidinggeven op een vrijeschool. Aan het einde van de cursus kijk je samen met de cursusleider of verdere verdieping relevant is.

Werkwijze
Na een korte inleiding werken we aan een aantal principes. Door het uitwisselen van eigen ervaringen en die te verbinden met de theoretische achtergrond, leer je welke gereedschappen je nodig hebt en verder kunt ontwikkelen voor het leiden van een vrijeschool.

Schoolleidersregister
Dit aanbod is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat het gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en onderdeel kan uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

Materiaal: 

Naast een presentatie en handouts zal een mogelijke literatuurlijst ter beschikking worden gesteld.

AANMELDEN

Specificaties: 
Datum tweede cursusdag volgt nog
Datum en tijd: 
woensdag, 7 februari, 2018 - 10:00 tot 16:30
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan
Kosten: 
€378,- per persoon - 2 dagen