Transitie van bestuurder naar adviseur

Hans Passenier zwaait af als directeur en presenteert zijn nieuwe boek

Hans Passenier heeft afgelopen januari het bestuurdersstokje overgedragen aan Elard Pijnaken en zet zijn diensten als senior adviseur voort bij ons. Hans heeft de afgelopen 10 jaar BVS-schooladvies ontwikkeld en getransformeerd tot een professionele organisatie die in Nederland en België haar onderwijsexpertise deelt. Hij heeft BVS-schooladvies een belangrijke speler gemaakt bij het ontwikkelen van het vrijeschoolonderwijs van de toekomst. Wij bedanken hem voor zijn inzet, ondernemerschap en open blik waarmee hij vanuit verschillende perspectieven naar de ontwikkeling van het vrijeschoolonderwijs kon kijken. We maken nog met veel dankbaarheid en plezier gebruik van zijn expertise en ervaring.

Sinds afgelopen januari doet Hans Passenier advieswerk. Deze transitie van bestuurder naar adviseur viel niet geheel toevallig samen met het schrijven van het boek ‘Waarden in het onderwijs’:

Goed onderwijs houdt rekening met persoonsvorming, socialisatie en kwalificatie. Maar wat betekent dat in de praktijk? In dit boek gaat Hans Passenier op zoek naar waarden achter deze domeinen en legt een relatie met de vermogens die worden aangesproken. Zijn stelling is dat uitgangspunten niet tijdloos zijn en dat de onderliggende waarden de mogelijkheid geven steeds opnieuw te kijken te kijken naar nieuwe manieren van lesgeven. Naast de vorm van de les gebruikt de auteur ook de kennis van de ontwikkeling van vermogens denken, voelen en willen om suggesties te geven voor een lesontwerp. Want dat je in een eigen lesontwerp de beste overdracht van waarden hebt, staat wat hem betreft als een paal boven water.

Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het moment van transitie willen we graag markeren en vieren op 9 september 2020 van 16:00-19:00 uur in de metaalkathedraal te Utrecht. Hans Passenier zal daar zijn boek presenteren. En uiteraard zullen we met elkaar een toost uitbrengen op de transities!

Geef je hier op.

Specificaties: 
Specificaties
Datum en tijd: 
woensdag, 9 september, 2020 - 16:00 tot 19:00
Locatie: 
Utrecht
Kosten: 
Geen

Cursus aanmeldformulier - Transitie van bestuurder naar adviseur