Verbindende communicatie

Hoe moeilijk is het om in een vergadering precies onder woorden te brengen wat je wil zeggen? Om in een gesprek met een boze ouder niet in de verdediging te schieten, maar bij jezelf te blijven? Om echt te luisteren naar een klacht van een mentorleerling zonder al meteen vijf oplossingen te bieden? Kortom: om in de communicatie in verbinding te blijven met jezelf en je gesprekspartner. Na een korte inleiding werken we aan een aantal principes in de communicatie. Door het uitwisselen van eigen ervaringen en die te verbinden met de theoretische achtergrond, leer je welke gereedschappen je nodig hebt en verder kunt ontwikkelen voor het professioneel communiceren op school. We oefenen aan de hand van de casuïstiek van de deelnemers met vaardigheden uit onder andere de theorie van geweldloze communicatie.

Werkwijze
In de vier bijeenkomsten oefen je aan de hand van de methodiek van geweldloze communicatie. Deze cursus bieden we dit schooljaar één keer aan:

  • Vrijdagen 5 februari 2021, 5 maart 2021, 23 april 2021 en 21 mei 2021.

Registerleraar
Dit aanbod is niet aangemeld bij Registerleraar.nl, omdat het momenteel niet mogelijk is om nieuw aanbod te laten valideren.

Schoolleidersregisters
Schoolleidersregister PO: de inhoud van deze cursus sluit gedeeltelijk aan bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en kan onderdeel uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

Schoolleidersregister VO: schoolleiders kunnen deze cursus opvoeren in hun portfolio bij SRVO. Hier zijn geen eisen aan verbonden.

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten. De deelnemer ontvangt presentatie en handouts.

Mogelijk een literatuurlijst (optioneel en zelf aan te schaffen).

Specificaties: 
Vanaf 7 deelnemers.
Datum en tijd: 
vrijdag, 5 februari, 2021 - 13:00 tot 17:00
vrijdag, 5 maart, 2021 - 13:00 tot 17:00
vrijdag, 23 april, 2021 - 13:00 tot 17:00
vrijdag, 21 mei, 2021 - 13:00 tot 17:00
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€485,- per persoon - 4 middagen

Cursus aanmeldformulier - Verbindende communicatie