Verbindende communicatie

Na een korte inleiding werken we aan een aantal principes in de communicatie. Door het uitwisselen van eigen ervaringen en die te verbinden met de theoretische achtergrond, leer je welke gereedschappen je nodig hebt en verder kunt ontwikkelen voor het professioneel communiceren op school.

In de cursus behandelen we verschillende thema’s die bij communicatie in de organisatie altijd een rol spelen: subassertief en assertief reageren; verschil tussen inhoud en proces; verantwoordelijkheid en eigenaarschap; erkennen en herkennen; goed en fout; invullen en checken. Daarnaast oefenen we aan de hand van verschillende casussen (gemaakt en eigen ervaringen) de verschillende stappen in de communicatie.

Registerleraar
Dit aanbod is niet aangemeld bij Registerleraar.nl, omdat het momenteel niet mogelijk is om nieuw aanbod te laten valideren.

Schoolleidersregisters
PO: dit aanbod is als bron voor informeel leren bij het Schoolleidersregister PO te registreren. De inhoud van deze cursus sluit gedeeltelijk aan bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en kan onderdeel uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

VO: dit aanbod is ingediend bij Schoolleidersregister VO. Zodra wij hier meer over weten, dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten. De deelnemer ontvangt presentatie en handouts.

Mogelijk een literatuurlijst (optioneel en zelf aan te schaffen).

Specificaties: 
Vanaf 8 deelnemers
Datum en tijd: 
woensdag, 5 september, 2018 - 13:00 tot 16:30
woensdag, 31 oktober, 2018 - 13:00 tot 16:30
woensdag, 14 november, 2018 - 13:00 tot 16:30
woensdag, 30 januari, 2019 - 13:00 tot 16:30
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€396,- per persoon - 4 middagen

Cursus aanmeldformulier