schoolcursussen

Netwerk Leidinggevenden

Omdat wij merken dat er steeds vaker een beroep op ons wordt gedaan om nieuwe leidinggevenden op vrijescholen te begeleiden of op te leiden, organiseren we een netwerk van leidinggevenden om met elkaar en van elkaar te leren. De praktijk wijst uit dat het lastig is voor leidinggevenden om voldoende denktijd te creëren om vanuit visie bepaalde vraagstukken op te lossen.

Van visie tot besluitvorming
Het netwerk maakt tijdens vier bijeenkomsten tijd en ruimte voor leidinggevenden om een vraagstuk uit te werken en te toetsen aan de visie van andere leidinggevenden. Met elkaar zoeken we tijdens deze bijeenkomsten naar verschillende (wetenschappelijke) perspectieven om naar het ingebrachte vraagstuk te kijken. De individuele vraagstukken vormen aanleiding om je eigen leiderschapsstijl te onderzoeken en zicht te krijgen op je eigen waarden en drijfveren.

Uiteindelijk leidt deze werkwijze tot je eigen leiderschapsvraagstuk, die gevolgd en begeleid kan worden.

Daarnaast loopt één van de cursusleiders, Hans Passenier of Elard Pijnaken, twee dagdelen met je mee aan de hand van je werkvraag en geven hierop gerichte feedback. Ook bezoekt een collega-leidinggevende als critical friend je om mee te kijken met de verwezenlijking van je vraagstuk gekoppeld aan je leiderschapsstijl.

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten.

Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€1.350,- per persoon - 4 cursusmiddagen en 2 dagdelen coaching

Cursus aanmeldformulier