schoolcursussen

Teamontwikkeling op een vrijeschool

We streven allemaal naar een school waar het prettig werken is met elkaar. Waar er een flow wordt ervaren en waar je met plezier naar toe gaat. Toch komt er geregeld een (plotselinge) stagnatie voor. Sturing lijkt te ontbreken, mensen klagen en geven aan zich “onveilig” te voelen. Als directeur, teamleider, rector, bestuurder wil je graag een professionele vrijeschoolcultuur, waarin het gemeenschappelijk streven de organisatie voedt, waarin we elkaar aanspreken en waar het als prettig ervaren wordt als we fouten bespreken om het nog beter te laten worden. Om deze professionele vrijeschoolcultuur te bereiken kun je een traject starten van teamontwikkeling waarin je daarnaar toewerkt. In deze tweedaagse cursus leer je de principes van een professionele vrijeschoolcultuur, zodat je met deze theoretische kennis en inspiratie zelf aan de slag kan.

Werkwijze
-
Inleiding
- Theorie en principes van een professionele cultuur
- Ervaringen uitwisselen
- Eigen kracht- en ontwikkelpunten
- Toepassing in de praktijk.

Schoolleidersregisters
PO: dit aanbod is als bron voor informeel leren bij het Schoolleidersregister PO te registreren. De inhoud van deze cursus sluit gedeeltelijk aan bij één of meerdere professionaliseringsthema’s en kan onderdeel uitmaken van uw ontwikkeling via informeel leren.

VO: dit aanbod is ingediend bij Schoolleidersregister VO. Zodra wij hier meer over weten, dan plaatsen wij dat op deze pagina.

Gerelateerd aanbod
- Het leiden van een vrijeschool - cursus

Materiaal: 

Presentaties
Handouts 
Literatuur (eventueel).

Geen bijkomende materiaalkosten.

Datum en tijd: 
woensdag, 28 november, 2018 - 10:00 tot 16:00
woensdag, 23 januari, 2019 - 10:00 tot 16:00
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€378,- per persoon - 2 dagen

Cursus aanmeldformulier