Groepsdynamiek en moeilijk verstaanbaar gedrag van kinderen in de groep

Regenboog voor BSO en Kinderopvang

Speciaal voor pedagogisch medewerkers in de BSO en kinderopvang ontwikkeld, een bijeenkomst waar de sociale opvoeding van kinderen centraal staat,  geïnspireerd op de achtergronden de Regenboogtraining. Deze training is ontwikkeld voor vrijescholen en wil bijdragen aan de sociale opvoeding van kinderen in een klas.

In de BSO en de kinderopvang speelt sociale opvoeding ook een grote rol en daarom is fijn om weet te hebben van de manier waarop hier in de vrije school aandacht voor kan zijn. De inhoud van deze bijeenkomst wil hierop aansluiten en tevens inspelen op de vragen die leven bij pedagogisch medewerkers.

In deze bijeenkomst wordt de voor de BSO/kinderopvang relevante achtergrond van de Regenboogtraining gedeeld en de spellen en activiteiten zijn afgestemd op de BSO/kinderopvang.

Werkwijze
Theorie en praktijk worden met elkaar afgewisseld. Dit betekent dat we veel spellen en activiteiten met elkaar zullen doen en dit zal worden ondersteund met achtergrondinformatie. Ook is er ruimte voor vragen en kunnen eigen praktijkvoorbeelden worden ingebracht.

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten. Materiaal wordt tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Specificaties: 
Vanaf 8 deelnemers. Eén informatiedag die meerdere keren wordt gegeven
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€40,- per persoon - 1 ochtend

Cursus aanmeldformulier