20-4 webinar vormtekenen op afstand (16-4-2020)

Maandag 20 april van 13:30-15:00 uur organiseert BVS-schooladvies een webinar Vormtekenen op afstand.

In deze tijd, waarin kinderen voor langere tijd thuis moeten zijn, is het van belang dat het onderwijs zo veel mogelijk door gaat. Ook het vormtekenen vraagt om een regelmatige aanpak. We organiseren daarom een webinar over vormtekenen op afstand.

Het vormtekenen heeft een geheel eigen en unieke plaats in het leerplan van de vrijescholen. Het bezorgt kinderen plezier en maakt dat ze vormen, die in de buitenwereld in natuur en cultuur zichtbaar zijn, gaan beleven, zelfs gaan begrijpen. Daarnaast heeft het vormtekenen een directe relatie met de verschillende periodes in verschillen de klassen. Denk maar aan de Griekse bandmotieven, de vormen van planten, vormen van gesteenten, Keltische knopen enz. Ook is er een directe link met het leerplan wiskunde, geometrie. Als de kinderen in de zesde klas het gebied van de geometrie binnenstappen, zijn ze al vertrouwd met de regelmatigheden doordat ze dit geoefend hebben in het vormtekenen. Last but not least is er een ondersteunende werking voor de ontwikkelingsfasen van de kinderen.

In dit webinar bekijken en beleven we alle gebieden. Door zelf te tekenen, met elkaar in gesprek te zijn en te bedenken hoe een vormtekening in lijn staat met de volgende stap, kunnen we zicht krijgen op een leerlijn.

Houd tijdens het webinar tekenpapier en een dik kleurpotlood of een prettige tekenstift bij de hand.

Meld je hier aan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul van Meurs op E p.v.meurs@bvs-schooladvies.nl M (06) 13 54 29 06.