Opleiding voor bovenbouw leraren 2019-2021 (19-6-2019)

BVS-schooladvies wil voor de komende twee jaar weer een nieuwe opleiding voor bovenbouwleraren (voortgezet onderwijs) mogelijk maken. Al tien jaren verzorgt onze organisatie deze opleiding. Docenten waarderen het dat er veel aandacht besteed wordt aan de uitgangspunten van het vrije schoolonderwijs. De menskundige visie geeft de mogelijkheid om docenten zelf hun onderwijs vorm te kunnen geven.

De cursus wordt steeds gehouden op zaterdagen en start op zaterdag 5 oktober 2019. Door hier te klikken kunt u verdere informatie lezen en een aanmeldingsformulier downloaden.

Ervaringen met de opleiding
“Een hele prettige sfeer om de overwegend pittige stof met elkaar te behandelen. Er is veel ruimte voor vragen, zowel gericht op de praktijk als op de theorie. Als in het tweede jaar zaken uit het eerste voorbij komen, krijgen ze meer body en beklijft het beter. Het is fijn om met de groep dieper op de stof in te gaan en te zien dat het bij iedereen wat anders doet. Een open houding en vertrouwen is daarin zeer welkom.” - Mandala Fischer - deelnemer

“Ik heb ontzettend veel geleerd over de antroposofie; het mensbeeld, de ontwikkelingsfasen van het kind, het kunstzinnig onderwijs, de temperamenten, de planetentypen, de zintuigen, de wilsontwikkeling en de fenomenologie. Er echt induiken, zoals bij de temperamenten, zorgde dat het ging leven en hielp mij om leerlingen, maar ook mezelf beter te begrijpen. Ik vond het een voorrecht om van de zeer wijze en ervaren, maar ook empathische docenten les te krijgen.” - Nienke Nederveen, docent Frans, Udens College, deelnemer.