Schoolleidersopleiding 2020-2021 (11-3-2020)

We hebben in samenwerking met NSO-CNA een gecertificeerde opleiding vorm gegeven. In Basisbekwaam ontwikkel je je in de ambachtelijke kant van het schoolleiderschap. In Vakbekwaam leer je breder en integraler te kijken naar complexe sturingsvraagstukken. We hebben de opleiding zo vormgegeven dat de uitgangspunten van de vrijeschool daar ook in aan bod komen. Immers leidinggeven op een vrijeschool vraagt vaak specifieke kennis en achtergronden en die krijg je in deze opleiding direct mee. Afgelopen september is de eerste opleiding met succes gestart.
 
Schooljaar 2020-2021 - nieuwe cursus en voorlichting
We organiseren deze opleiding ook in het schooljaar 2020-2021. Om de vraag naar schoolleiderschap in het vrijeschoolonderwijs te kunnen beantwoorden is het volgens ons nodig om de komende vijf jaar een flinke groep mensen hiervoor op te leiden. Wil je schoolleider worden op een vrijeschool (PO of VO)? Geef je dan op voor deze opleiding. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Heb je zelf geen interesse, maar ken je mensen die dat graag willen, deel deze informatie dan. We organiseren een voorlichting zodat je goed kan afwegen of de opleiding bij jouw wensen aansluit.

Meer informatie en aanmelden 

Ervaringen van huidige deelnemers:

Deze opleiding tot schoolleider basis- en vakbekwaam is uniek vanwege de menskundige invalshoek welke naast de reguliere leiderschapstheorieën worden gelegd. Samen met andere leidinggevenden van vrijescholen maak je een hechte, maar ook diverse leergemeenschap. De opleiding verbindt leren direct met de praktijk en geeft mij meer inzicht in de menskundige visie op organisaties en leiderschap. Deze opleiding brengt mij op een uitdagende manier in ontwikkeling. 
Jeroen Neuerburg.

In deze opleiding wordt niet verteld hoe je leiding moet geven. Nee, stapsgewijs krijg je inzichten aangereikt waarmee je aan de slag gaat. Met deze praktische aanpak geef je vorm aan een manier van leidinggeven die bij jou past. 
Thijs Brandsma

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Passenier: E h.passenier@bvs-schooladvies.nl of M (06) 62 00 39 75.