leerkrachtcursussen

Periodeonderwijs: op niveau de periode in

In deze cursus van twee dagdelen onderzoeken we hoe je in je periodeonderwijs het klassikale kunt overstijgen en aan kunt sluiten bij de onderwijsbehoeften (OWB) van kinderen. We gaan samen bekijken hoe je de OWB kunt meenemen in het leerstof- en ontwikkelingsaanbod in periodes. De principes van het handelingsgericht werken zullen hierbij aan bod komen en worden geïntegreerd. Hoe kun je inhoud, werkvormen en materiaal tijdens een periode passend maken voor alle leerlingen zodat zij werkelijk kunnen groeien aan je onderwijsaanbod en zich er meer mee kunnen verbinden? Dit met inachtneming van een balans tussen denken, voelen, willen.

Werkwijze
Tijdens deze cursus gaan we na een theoretisch deel, waarin we onder andere meer zicht krijgen op OWB van kinderen, de OWB clusteren in 3 en/of 4 niveaus: instructie-onafhankelijk, instructie-gevoelig, instructie-afhankelijk en/of individuele leerlijn. Vervolgens kijken we hoe je deze niveaus praktisch kunt integreren in je periodevoorbereiding en in een convergent gedifferentieerde les. Vanuit de uitwisseling, ieders creativiteit en samenwerkingsopdrachten gaan we op zoek naar werkvormen die differentiatie in de klas tot doel hebben.

Registerleraar
Dit aanbod is niet aangemeld bij Registerleraar.nl, omdat het momenteel niet mogelijk is om nieuw aanbod te laten valideren.

Gerelateerd aanbod
- Periodeonderwijs op niveau de periode in - maatwerk/op school
- Periodekaart rekenen ontwerpen - maatwerk/op school
- Periodekaart rekenen ontwerpen - open cursus
- Periodeonderwijs ontwerpen - open cursus
- Periodeonderwijs ontwerpen - maatwerk/op school
- Periodeonderwijs: Werkplaats in de tijd - reader

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten.

Het resultaat van deze cursus is groter wanneer je als deelnemer een didactisch groepsoverzicht en/of groepsplannen van je klas en/of een periode-ontwerp met bijbehorende doelen, meeneemt of inbrengt.

Specificaties: 
Twee middagen: 6/3 en 3/4). Vanaf 8 deelnemers
Datum en tijd: 
woensdag, 6 maart, 2019 - 14:30 tot 17:30
woensdag, 3 april, 2019 - 14:30 tot 17:30
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€198,- per persoon - 2 dagdelen

Cursus aanmeldformulier