leerkrachtcursussen

Volglijn kerngebruikers opleiding

In deze cursus van één dag word je als kerngebruiker van Volglijn voor jouw school opgeleid. Je verkrijgt inzicht en vaardigheden in het werken met het leer- en ontwikkelvolgsysteem voor vrije scholen. Afgelopen zomer zijn er in Volglijn enkele aanpassingen doorgevoerd die het volgsysteem gebruiksvriendelijker maken.

De kerngebruiker is degene in de school die in eerste instantie als vraagbaak voor Volglijn binnen de school fungeert. Personen die het leuk vinden om zich extra in Volglijn te verdiepen en dit graag aan de collega’s overdragen komen als kerngebruiker het best tot hun recht.

Tijdens de cursus worden de rollen en de functies binnen de applicatie en de volgorde van stappen binnen de processen behandeld. Ongeveer de helft van de cursustijd wordt gebruikt om daadwerkelijk met de applicatie te werken.

Doelgroep
Medewerkers van een school die het interessant vinden om zich extra in Volglijn te verdiepen, bijvoorbeeld ook in de wat meer technische kant, en dit graag aan de collega’s willen overdragen. Voorwaarde om tot kerngebruiker opgeleid te worden is dat de cursist de implementatiecursus of de cursus Meer grip op Volglijn heeft gevolgd. Om continuïteit te waarborgen kan het zinvol zijn om meerdere kerngebruikers per school op te leiden. Deze cursus zal met kerngebruikers van andere scholen worden gegeven.

Werkwijze
In deze cursus komen onder andere de volgende toepassingen van Volglijn aan bod: de architectuur van Volglijn, rollen, proces en navigatie. Je leert hoe en wat je als applicatiebeheerder kunt doen, hoe te werken met de leerlingadministratie, de klassenadministratie, het doelenbeheer, de waarnemingskaders, de Cito-toetsen, maar ook rapportages uit Volglijn halen.

Gerelateerd aanbod
- Volglijn - webbased product
- Volglijn implementatie - maatwerk
- Volglijn bijscholing gebruiker - maatwerk
- Volglijn bijscholing kleuterleerkrachten - open cursus
- Volglijn bijscholing onderbouw/IB/leiding - open cursus
- Volglijn scan - maatwerk

Materiaal: 

Geen bijkomende materiaalkosten.

Elke deelnemer neemt een eigen laptop of PC mee, waarop toegang tot internet mogelijk is, en zijn/haar inloggegevens in Volglijn.

Specificaties: 
Eén studiedag
Datum en tijd: 
woensdag, 11 maart, 2020 - 09:30 tot 16:00
Locatie: 
BVS schooladvies, Utrecht, Vondellaan 18
Kosten: 
€375,- per persoon - 1 dag, elke volgende persoon van dezelfde organisatie €189,-

Cursus aanmeldformulier - Volglijn Kerngebruikers opleiding