Begeleiding individuele docent

Overzicht

Docentbegeleiding

Of je nu een beginnende, ervaren of een zij-instroom docent bent, er kunnen in de praktijk vraagstukken opduiken, waar je graag met een ervaren onderwijsadviseur op wil reflecteren. Het is goed mogelijk dat je in je lessen tegen zaken aanloopt die je anders zou willen of waar je feedback op zou willen krijgen. Hoe krijg ik leerlingen meer betrokken, waarom bereik ik de groep jongens zo moeilijk, hoe kan ik meer rust voor mijzelf in de les krijgen. Dit zijn voorbeelden van vragen waar een individueel traject een goede ondersteuning bij kan zijn.

 

Doelgroep Docentbegeleiding

Resultaat Docentbegeleiding

  • Je beschikt over nieuwe inzichten in je docentschap
  • Je hebt je handelingsrepertoire vergroot
  • Je motivatie is gegroeid.

We bieden dit aan als

  • Individuele begeleiding

Kosten, data en aanvragen

Individuele begeleiding
Data: in overleg
Locatie: op school
Prijs: op aanvraag
Materialen: geen bijkomende materiaalkosten
Aanvragen: wil je ‘Begeleiding individuele docent‘ aanvragen? Stuur dan een mail naar admin@bvs-schooladvies.nl of bel naar (030) 281 96 56.

Extra informatie

Werksoort VO

Inhoud

Werkwijze Docentbegeleiding

Langer traject met lesbezoeken
In circa zes bijeenkomsten waarin enerzijds een aantal lesbezoeken gepland zijn en anderzijds telkens een uur een nagesprek gepland is, worden de verschillende lagen van de vraag afgepeld: wat is het probleem of de leervraag, welke interventies zijn denkbaar. Je probeert interventies uit en oefent vaardigheden om hier vervolgens op te reflecteren, waarna mogelijk nieuwe interventies onderzocht worden.

 

Korter online traject

Soms is er een korte vraag waar je over zou willen sparren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van periodelessen of ander lesmateriaal. In een aantal online gesprekken (drie is de richtlijn) van een uur spar je met een adviseur over hoe je nieuw materiaal kan ontwikkelen, welke thema’s je kunt aansnijden of welke soort opdrachten passend zijn.

 

Adviseur

 

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.