Beeldcoaching individuele docent

Overzicht

Beeldcoaching individuele docent

Of je nu een beginnende, ervaren of een zij-instroom docent bent, er kunnen in de praktijk vraagstukken opduiken, waar je graag met een ervaren onderwijsadviseur op wil reflecteren. Het is goed mogelijk dat je in je lessen tegen zaken aanloopt die je anders zou willen of waar je feedback op zou willen krijgen. Hoe krijg ik leerlingen meer betrokken, waarom bereik ik de groep jongens zo moeilijk, hoe kan ik meer rust voor mijzelf in de les krijgen. Dit zijn voorbeelden van vragen waar een individueel traject een goede ondersteuning bij kan zijn.

 

Beeldcoaching is een krachtig middel waarin aan de hand van een leervraag filmopnames in de les gemaakt worden die de docent vervolgens met de beeldcoach bekijkt. Wat gaat er al goed, over welke lessituatie zijn er nog vragen? Wat doe jij en hoe reageren de leerlingen hierop? Welke blinde vlekken heb je als docent als je je eigen beelden terugziet? Welke alternatieven kun je inzetten in de gefilmde lessituaties en hoe kun je die bij een volgend lesbezoek in de praktijk inzetten?

 

Het filmmateriaal is telkens uitgangspunt van de gesprekken en vertrekpunt voor het volgend lesbezoek: waar ga je bij een volgend lesbezoek mee aan de gang en welke verandering wil je dan op film bij jouzelf en de leerlingen zien?

 

Doelgroep Beeldcoaching individuele docent

  • Docenten

 

Resultaat Beeldcoaching individuele docent

  • Je hebt meer zicht op het eigen functioneren en het ontwikkelen van een breder handelingsrepertoire.

 

We bieden dit aan als

  • Begeleiding

 

Kosten, data en materialen

Begeleiding
Data: in overleg, circa drie bijeenkomsten
Locatie: op school
Prijs: op aanvraag
Materialen: geen bijkomende materiaalkosten
Aanvragen: wil je ‘Beeldcoaching individuele docent‘ aanvragen? Stuur dan een mail naar admin@bvs-schooladvies.nl of bel naar (030) 281 96 56.

Extra informatie

KO, PO of VO

VO

Werksoort VO

Inhoud

Werkwijze Beeldcoaching docent

In circa drie bijeenkomsten wordt er in twee lessen gefilmd, de docent kijkt direct erna zijn beelden terug en kiest een paar fragmenten uit die passen bij de leervraag en deze brengt hij in in het nagesprek met de coach, waarna afspraken gemaakt worden waar er in een volgend lesbezoek mee geoefend gaat worden. Van belang is dat de docent direct na de lesbezoeken tijd heeft om de filmfragmenten te bekijken en aansluitend een nagesprek kan voeren. Dat kan in een halve dag.

Adviseur

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.