Geplaatst op

Nieuw boek en workshop De omweg als kortste verbinding

Paul van Meurs en Gea Weeren brengen het boek De omweg als kortste verbinding, Pedagogische oefeningen uit.

 

Hoewel de nadruk steeds meer op rekenen en taal ligt, is het belangrijk om juist ook aandacht te besteden aan motorische vaardigheden in relatie tot concentratie en taakgerichtheid en daarmee de leervoorwaarden te vergroten.

Met pedagogische oefeningen werken we aan vaardigheden of vermogens die kinderen nodig hebben om te kunnen leren. Het is een goede vervanger van het niet meer uitgegeven boek Spelend oefenen van Paul. In de afgelopen jaren hebben Paul en Gea een reeks oefeningen verzameld en ontwikkeld die op allerlei gebieden kan werken; een verzameling die vanuit eigen ideeën alleen maar verder kan groeien.

 

Met een pedagogische oefening wil je gericht werken aan bepaalde basisvaardigheden, dit kan met een individueel kind, een klein groepje of de hele klas, zoals het verder ontwikkelen van de motorische vaardigheden, het ontwikkelen van (m.n. de onderste 4) zintuigen, het versterken van de concentratie en taakgerichtheid, werken aan de executieve functiesen het gezond ontwikkelen van de drie zielenkwaliteiten denken, voelen en willen.”

 

Bestel het nieuwe boek op gestes.kunst@gmail.com. € 19.50 per stuk.

 

Workshop Pedagogische oefeningen
Tegelijk met de komst van dit nieuwe boek bieden Paul en Gea een workshop aan op 11 september as. Ze doen samen een tal van oefeningen uit het boek. En je ontvangt ook het boek bij deze workshop.

 

Specificaties

Woensdag 11 september 2024, 14:00-17:00 uur, basisschool Tiliander, Tilburg, Lange Nieuwstraat 189. €25,- per persoon (workshop +boek)

 

Aanmelden: gestes.kunst@gmail.com

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul van Meurs op p.v.meurs@bvs-schooladvies.nl en 06-13 54 29 06.