Geplaatst op

Uitnodiging Dag van de fenomenologie 25 mei 2024

Initiatiefgroep Fenomenologie organiseert dit jaar haar Dag van de fenomenologie op 25 mei 2024 op Rudolf Steiner College en de prachtige schooltuinderij Vrij Waterland in Haarlem. Ben je onder- en/of bovenbouwleerkracht, ouder of belangstellende? We vragen je hartelijk om mee te doen aan deze ‘voedende dag voor de ziel’, zoals een leerkracht het onlangs formuleerde.

 

Waarom fenomenologie?

Fenomenologie is een manier van werken die al vanaf het eerste begin in 1918 deel uitmaakt van de vrijeschoolse aanpak in vakken als natuurkunde, aardrijkskunde, biologie. Voor veel leraren, van onderbouw tot en met bovenbouw, is de fenomenologische aanpak daarnaast een geliefd scholingsmiddel. Dit jaar staat de Dag van de Fenomenologie dan ook in het teken van de bijdrage die deze werkwijze levert aan de ontwikkeling van leerlingen op school én aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen die hun verhouding tot de natuur willen intensiveren.

 

Leraren kunnen op deze dag veel inspiratie opdoen, zoals blijkt uit het bijgaande programma. Ook voor ouders kan fenomenologie een eyeopener zijn.

 

Schrijf je in met een mail aan dagvandefenomenologie@outlook.com en als je wil, nodig anderen uit. €60,- per persoon (studenten €40,-). Bekijk hier de flyer.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wolter Bos op wolterbosamsterdam@gmail.com en 06-40 75 61 36.

Met hartelijke groet ,

Wolter Bos, namens de initiatiefgroep