Geplaatst op

De menukaart van het Nationaal Plan Onderwijs biedt voor ieder wat wils (DD 12-05-2021)

Maandag 10 mei is de menukaart met wetenschappelijk onderbouwde interventies gepresenteerd door demissionair minister A. Slob. Doel van de menukaart is om ​effectief bewezen interventies in te zetten om vermeende coronavertragingen in te lopen. Wij gaan ervan uit dat de coronacrisis invloed heeft op de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren en zijn ervan overtuigd dat zij naast aandacht voor mogelijke leerstofachterstanden ook behoefte hebben aan interventies die het sociale proces in de klas versterken enerzijds en de persoonlijke ontwikkeling waaronder het zelfvertrouwen vergroten anderzijds.

 

Scholen zijn momenteel druk bezig om een schoolscan te maken waarmee ze mogelijke achterstanden in kaart brengen om vervolgens de juiste effectief bewezen interventies uit het menu te kunnen selecteren om leerlingen optimaal te begeleiden bij hun ontwikkeling.

 

Wij helpen scholen zowel bij het maken van een schoolscan als bij het begeleiden van het maken van de juiste keuzes ​uit het menu. Ook denken we graag mee hoe wij scholen kunnen ondersteunen bij de uitvoering van gekozen interventies komende twee jaar.

 

Voor meer informatie en vraag om ondersteuning door ons kun je terecht op onze website of neem rechtstreeks contact op met Gerben Deenen (PO), Rikke Heesen (PO), Laura Stroo (PO), Stephanie de Vries (PO), Jeanneke Brosky (VO), Hans Passenier (VO),Miryam Hupkes (VO), Jacoba Pylyser (VO) of Elard Pijnaken (VO).